Lekker Fit!

Wij nemen deel aan het programma “Lekker Fit!” van de gemeente Rotterdam. Binnen dit programma leren de leerlingen dat voldoende beweging en gezonde voeding goed is. 

De leerlingen van groep 3 tot en met 8 krijgen drie keer in de week gym van vakleerkrachten bewegingsonderwijs. De groepen 1-2 gymmen drie keer per week onder begeleiding van een vakleerkracht of de eigen leerkracht. Binnen onze peuterspeelzaal is er ieder dagdeel een beweegmoment naast de vrije buitenspeeltijd. Zo kan ieder kind zich lichamelijk optimaal ontwikkelen en ontdekken wat hij of zij leuk vindt en waar het goed in is. U ontvangt in ieder rapport een bewegingsrapport. Er zijn twee Lekker Fit! themaweken gepland in het jaar. De groepen 5 t/m 8 nemen deel aan verschillende sporttoernooien in de deelgemeente. 

Naast het bewegen besteedt het hele team ook aandacht aan het maken van ‘gezonde keuzes’. Daarin passen ook gezonde traktaties, ontbijten voor je naar school komt en meer water drinken in plaats van frisdrank.

Ieder jaar wordt voor alle kinderen de BMI bepaald. Ze worden gewogen en hun lengte en buikomvang wordt gemeten. Dit gebeurt op alle Lekker Fit! scholen om te kijken of kinderen op gezond gewicht zijn in vergelijking met leeftijdsgenoten. Als blijkt dat kinderen mogelijk over- of ondergewicht hebben, krijgt u een uitnodiging om eens langs te komen bij onze schooldiëtist. Samen met de ouders en het kind kunnen soms al hele kleine adviezen of veranderingen ervoor zorgen dat het kind lekkerder in zijn vel gaat zitten. 

Wilt u meer weten over het programma Lekker Fit! of heeft u vragen over bijvoorbeeld het bewegingsrapport of de schooldiëtist, dan kunt u altijd contact opnemen met de vakleerkracht bewegingsonderwijs: meester Vincent.

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work